Pigment en adertjes

Al 25 jaar ervaring in huidtherapie

Kwaliteits-
geregistreerd

Betaalbare
behandelingen

Dag- en
avondspreekuren

Mijn gezicht is zo opgeknapt zonder die vlekken en adertjes

De aanwezigheid van donkere vlekken op de huid wordt veroorzaakt door plaatselijke opeenhoping van huidpigment, melanine. Deze vlekken kunnen het gevolg zijn van: Genetische factoren, die we met de geboorte mee krijgen, zoals sproeten of moedervlekken. Of verkregen factoren, als gevolg van zonnestraling, zwangerschap, anticonceptiepil, andere geneesmiddelen, leverziekten etc.
 

EEN GOEDE CONDITIE VAN MIJN HUID VIND IK ERG BELANGRIJK REGELMATIG EEN PEELING VAN MIJN HUID HELPT DAARBIJ

Behandeling

Oppervlakkig gelegen pigmentvlekken kunnen goed verwijderd worden. Dieper gelegen pigment is met behulp van de huidige therapieën niet effectief te verwijderen doch wel te verminderen. De behandeling van pigmentvlekken bij mensen met een getinte en donkere huid is zeer moeilijk. In plaats van pigment vermindering, kunnen juist vaak donkere plekken ontstaan.

Voorbeelden van behandelingen:

  • Huidblekende crèmes: voor lichte oppervlakkige pigmentvlekken
  • Chemische peelings: voor lichte oppervlakkige pigmentvlekken
  • Lasertherapie: voor oppervlakkige en diepere pigmentvlekken


Voorafgaand aan de behandeling in onze praktijk moet de huisarts of specialist de pigmentvlekken die de patiënt behandeld wil hebben goedkeuren. Een pigmentvlek kan namelijk kankercellen in zich hebben. De arts of specialist kan dan een schriftelijke toestemming meegeven aan de patiënt.

Voorzorgsmaatregelen bij pigmentbehandeling

Omdat pigmentvlekken heel snel weer terug kunnen komen zijn er voorzorgsmaatregelen nodig. Blootstelling aan zonnestralen maakt de pigmentatie alleen maar erger. Dus is zonnebescherming dagelijks nodig. Het dagelijkse gebruik van een zonnebrandcrème factor 50 is een noodzaak voor het behouden van het effect van de pigment behandeling.

Vasculaire andoeningen

Dermavita gebruikt de Nd:Yag 1064 long pulse laser, die op dit ogenblik de meeste gevraagde en gebruikte laser voor vasculaire behandelingen is. En voor de diffuse roodheid gebruiken wij de Dye VL PRO.

Welke vaatjes komen in aanmerking?

De laser wordt gebruikt zowel in het gezicht als op het lichaam. Op het gezicht behandelen we meestal de rode tot paars blauwe vaatjes die oppervlakkig gelegen zijn. Op de benen kunnen we de wat dieper gelegen vaatjes tot 3 mm behandelen. In sommige gevallen besluit de therapeut dat er eerst een flebologisch onderzoek moet plaatsvinden om te kijken of er geen onderliggende grote spataderen aanwezig zijn.

Hoeveel behandelingen?

Meestal kan men na twee behandelingen een inschatting maken van het aantal behandelingen. Hoe permanent de behandeling is dat hangt af van de conditie van de andere vaatjes. De vaatjes die behandeld zijn, kunnen niet meer zichtbaar worden.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 075 – 737 01 75

Heeft u vragen?

Afspraak inplannen

Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult met één van onze specialisten. Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 075-7370175.

Plan hieronder gelijk een afspraak in om kennis te maken!