fbpx

Fibromen

Fibromen zijn goedaardige, kleine gezwellen op de huid. Ze worden ook wel wild vlees of steelwratjes genoemd.

Soorten fibromen

Fibromen zijn huidkleurig of lichtbruin en nemen in de loop van de jaren vaak in aantal toe. Er zijn twee soorten fibromen:

  • Weke fibromen
    De zogenaamde weke fibromen (fibroma molle), bevinden zich meestal in de hals, onder de oksels, onder de borsten, in de liezen of op het bewegende ooglid.

  • Harde fibromen
    De harde fibromen (fibroma pendulans) komen in mindere mate voor en bevinden zich voornamelijk op armen en benen. Ze voelen aan als een hard schijfje.
Dermavita in Medisch Centrum Summertown Zaandam

Meer weten over onze praktijk? Neem nu contact op

Hoe ontstaan fibromen?

Het is niet helemaal duidelijk hoe fibromen ontstaan. Wel is er een relatie met overgewicht en hormonen; vaak ontstaan fibromen bij vrouwen na de menopauze.

Wat kan de huidtherapeut voor u doen?

Behandeling van fibromen is niet noodzakelijk, maar kan esthetisch gezien wenselijk zijn. De huidtherapeut kan fibromen verwijderen door middel van coagulatie en/of lasertherapie.

Verwijzingen en vergoedingen

Voor de behandeling van fibromen heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt. Vergoeding afhankelijk van soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering. In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en). 

Bron: website van Ned. Ver. V. Huidtherapeuten.

Heeft u vragen?

Netwerkpartners