Brandwonden

Al 25 jaar ervaring in huidtherapie

Kwaliteits-
geregistreerd

Betaalbare
behandelingen

Dag- en
avondspreekuren

Huidtherapie na brandwonden

Strakke, rode littekens… Ze zitten u dwars en u vraagt zich af of er iets aan te doen is. Een huidtherapeut die is gespecialiseerd in de behandeling van brandwondenlittekens, kan verlichting bieden. Dermavita werkt nauw samen met De Brandwonden Stichting.

Kan ik met brandwondenlittekens bij een huidtherapeut terecht?

Wat de huidtherapeut kan doen, is verlichting en verzachting geven, littekens soepeler maken of roodheid laten afnemen. Belangrijk is dat u zich realiseert dat elke huid en elk litteken anders is. Tijdens een eerste gratis intakegesprek worden de mogelijkheden besproken.

Speciaal voor mensen met brandwondenlittekens zijn er huidtherapeuten die de post-hbo opleiding ‘Huidtherapie na Brandwonden’ hebben gevolgd. Deze opleiding is ontwikkeld door Hogeschool Utrecht in samenwerking met de Nederlandse Brandwonden Stichting en specialisten uit de Nederlandse en Belgische brandwondenzorg. Huidtherapeuten met deze opleiding kunnen bijvoorbeeld helpen met:

  • Littekenmassage
  • Littekentherapie
  • Camouflage
  • Oedeemtherapie
  • Eenvoudige wondzorg

De therapeuten van Dermavita hebben bij Oscare in België nog extra cursussen voor behandeling van brandwondenlittekens gevolgd.

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op via 075 – 737 01 75

Heeft u vragen?

Afspraak inplannen

Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult met één van onze specialisten. Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 075-7370175.

Plan hieronder gelijk een afspraak in om kennis te maken!