fbpx

Brandwonden

Huidtherapie na brandwonden

Strakke, rode littekens… Ze zitten u dwars en u vraagt zich af of er iets aan te doen is. Een huidtherapeut die is gespecialiseerd in de behandeling van brandwondenlittekens, kan verlichting bieden. Dermavita werkt nauw samen met De Brandwonden Stichting.

Kan ik met brandwondenlittekens bij een huidtherapeut terecht?

Wat de huidtherapeut kan doen, is verlichting en verzachting geven, littekens soepeler maken of roodheid laten afnemen. Belangrijk is dat u zich realiseert dat elke huid en elk litteken anders is. Tijdens een eerste gratis intakegesprek worden de mogelijkheden besproken.

Speciaal voor mensen met brandwondenlittekens zijn er huidtherapeuten die de post-hbo opleiding ‘Huidtherapie na Brandwonden’ hebben gevolgd. Deze opleiding is ontwikkeld door Hogeschool Utrecht in samenwerking met de Nederlandse Brandwonden Stichting en specialisten uit de Nederlandse en Belgische brandwondenzorg. Huidtherapeuten met deze opleiding kunnen bijvoorbeeld helpen met:

  • Littekenmassage
  • Littekentherapie
  • Camouflage
  • Oedeemtherapie
  • Eenvoudige wondzorg

De therapeuten van Dermavita hebben bij Oscare in België nog extra cursussen voor behandeling van brandwondenlittekens gevolgd.

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op via 075 – 737 01 75

Littekenbehandeling en littekentherapie bij Dermavita in Zaandam

Ik wist niet dat er nog zoveel mogelijk was met dit vervelende litteken. Die jeuk en pijn zijn ook een stuk minder.

Heeft u vragen?

Netwerkpartners