De ins en outs van laserbehandelingen

Het kan allemaal best ingewikkeld, en misschien zelfs wel eng, klinken: een laserbehandeling. Toch valt dat eigenlijk wel mee. Bovendien zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden en technieken. Barbara Masbeck, huidtherapeut en eigenaar van Dermavita zet speciaal voor jou alle de belangrijkste zaken op een rijtje en vertelt waar je precies op moet letten bij de keuze voor een laserbehandeling. Zo kun je goed voorbereid voor een behandeling kiezen.

Wat is een laserbehandeling nou eigenlijk?

Misschien denk je wel dat een laser alleen kan worden ingezet voor ontharing, maar een laser kan veel meer. Een laser geeft licht af van een bepaalde golflengte dat kan worden omgezet in energie en warmte. Met de gecontroleerde energie kunnen vervolgens acne, littekens, tatoeages, pigmentvlekken, aders, bloedvaatjes, en andere huidproblemen aangepakt worden. Barbara legt uit dat in het algemeen behandelingen worden verdeeld in paramedisch en cosmetisch, zo ook bij laserbehandelingen. Bij paramedische laserbehandelingen mag je denken aan de behandeling van overbeharing in het gezicht, littekens en in sommige gevallen pigmentvlekken en adertjes. Paramedische behandelingen zijn behandelingen die bijna altijd door de verzekeraar worden vergoed, mits je voldoende aanvullend verzekerd bent. Dit geldt niet voor cosmetische behandelingen, zoals het verwijderen van een tatoeage of het ontharen van je benen.

Worden alle huidproblemen met dezelfde laser behandeld?

‘Nee, elke laser heeft een andere golflengte. Er bestaan dus verschillende lasers voor verschillende behandelen’, vertelt Barbara. Bij Dermavita werken ze zelf met vier verschillende lasers. ‘De Alexandrite-laser wordt ingezet bij pigmentvlekken en het ontharen van een lichte huid met donkere haartjes. Onze tweede laser, de ND-Yag-laser, gebruiken we voor het ontharen van lichte haartjes op de donkere huid en werkt in op bloedvaatjes. Deze laser werkt in op hemoglobine, dit is het deel van de bloedcel die zorgt voor de rode kleur. Met deze laser worden de bloedvaatjes nauwelijks of niet meer zichtbaar. De Fractional-laser is onze derde laser. Deze wordt gebruikt voor allerlei huidverbeteringen, hierbij mag je denken aan het aanpakken van acne of littekens. Tot slot hebben we een Q-Switched-laser. Met deze laser verwijderen we tatoeages.’ Gelukkig hoef je van tevoren niet te weten welke laserbehandeling je precies nodig hebt. Barbara: ‘Bij Dermavita kijken we samen welke behandeling jouw huid nodig heeft.’

Waar moet ik op letten voordat ik voor een laserbehandeling kies?

Barbara benadrukt: ‘Kies altijd voor een kliniek die is aangesloten bij de juiste verenigingen.’ Omdat er bij een onjuiste toepassing ernstige complicaties kunnen optreden is het erg belangrijk dat een laserbehandeling wordt uitgevoerd door vakbekwaam personeel. Zo is Dermavita aangesloten bij de Dutch Aesthetic Laser Association, de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, het Kwaliteitsregister voor Paramedici en Netwerk Huidtherapie na Brandwonden. Door deze kwaliteitseisen hebben alle zorgverzekeringen een contract met Dermavita en worden behandelingen bijna altijd vergoed wanneer je een aanvullende verzekering hebt. ‘Zo weet je altijd dat je in goede handen bent’, vertelt Barbara. Ook is het aan te raden om te kijken welke recensies de kliniek krijgt op ZorgkaartNederland. Dermavita scoort hier maar liefst een 8,7, ‘En daar zijn we natuurlijk erg blij mee!’, voegt Barbara toe.

Benieuwd?

Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een laserbehandeling? Wil je graag nog meer weten over wat je precies kunt verwachten? Bij vragen of meer informatie kun je gerust contact opnemen met de specialisten van Dermavita. Ook kun je hier terecht voor diverse andere huidverzorgende of -verbeterende behandelingen.

Afspraak inplannen

Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult met één van onze specialisten. Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 075-7370175.

Plan hieronder gelijk een afspraak in om kennis te maken!