fbpx

Laserbehandelingen

Veilige laserontharing bij ongewenste haargroei

Altijd gladde benen, een gestylde bikinilijn en geen donkere schaduw onder de oksels, dit zijn enkele voorbeelden waar u na een behandeling met laser plezier van heeft.

Bij Dermavita werken wij met meerdere ontharingsmethoden. Naast elektrische epilatie hebben we de beschikking over de nieuwste apparatuur, de Duetto MT EVO, met twee verschillende lasers:

  • Alexandrite laser: geschikt voor lichte huidtypen met donker haar
  • Nd:Yag laser: geschikt voor de donkere huidtypen met donker haar

Met de beide lasers bereiken we erg goede resultaten en zijn de gouden standaard wat betreft laser ontharing.

Baardlijn stylen door laser ontharing bij Dermavita
Mijn vriend heeft zijn baardlijn gestyled met laser!
Ontharinglaser technologie voor alle huidtypen bij Dermavita

Laserbehandeling van de donkere huid kan nu ook veilig!

Laserontharing bij een donkere huid kan nu ook veilig

Mensen met een licht bruine tot een heel donkere huid, konden tot nu toe niet goed behandeld worden aan hun overbeharing. Ze liepen bij deze laserbehandeling het risico op verbranding van de huid. Door te werken met de Nd:Yag laser is dit probleem opgelost. De Nd:Yag laser beschadigt de huid niet omdat deze niet inwerkt op het pigment van de huid, maar vernietigt wel het haar. Dit komt omdat deze laser een andere golflengte heeft die dieper in de huid zijn werk doet. Daarom is deze veilig voor de donkere huidtypen. Wel zijn met deze behandelingsmethode meer behandelingen nodig dan met de Alexandrite laser waarmee we de lichtere huidtypen behandelen.

Hoe werkt de laser

Met gedoseerde lasershots worden honderden haren tegelijk uitgeschakeld. De haarzakjes worden daarbij zo beschadigd dat nieuwe haren zich steeds moeilijker kunnen ontwikkelen. Het licht van de laser bestaat uit één golflengte van het onzichtbare licht. Deze golflengte werken alleen in op het pigment van de haren waardoor de structuren, bloedvaatjes, kliertjes etc. van de huid niet worden aangedaan. De dynamische koeling die we gebruiken zorgt er voor dat de behandeling minder gevoelig is dan bij andere lasers.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig

Onderzoek heeft in de loop der jaren uitgewezen dat het aantal behandelingen bij ieder persoon sterk kan variëren, dit kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van medicijnen of familiaire afkomst. De interval tussen de behandelingen is voor het gezicht 6 weken en voor het lichaam 8 weken. Dit heeft te maken met de haargroeicyclus. Zelfs bij permanente ontharing moet u er rekening mee houden dat er na verloop van tijd weer nieuwe haartjes kunnen ontstaan.

Kan ik meteen na de behandeling weer aan het werk

Direct na de behandeling kan de huid wat warm en rood aanvoelen. Dit is meestal na een uurtje verdwenen. Na 14 dagen gaan de haren uitvallen die behandeld zijn. Een gratis controle om te kijken of de behandeling goed effect heeft gehad, vindt meestal 3 weken na de eerste behandeling plaats.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 075 – 737 01 75

Dermavita in Medisch Centrum Summertown Zaandam

Meer weten over onze praktijk? Neem nu contact op

Heeft u vragen?

Netwerkpartners